Hyvää alkanutta vuotta 2012.

Vuosi on jälleen vaihtunut. Viime vuoden lopun sulat ja lämpöiset kelit ovat nyt vaihtuneet lumiseksi ja pakkaskylmäksi helmikuuksi. Luonto on komeaa katseltavaa, mutta suuret lumikuormat puissa ovat aiheuttaneet paljon vahinkoja mm. sähkönjakelussa.
Seuran kotisivut on saatu viimein valmiiksi. Odotamme, että niistä muodostuu hyvä linkki jäsenten ja seuran välille.

Kouvolan seudun puutarhaseura ry on jo iäkäs seura. Alkuperäisten, irtonaisten, käsinkirjoitettujen pöytäkirjojen mukaan seuran historia alkaa 2.4.1916, jolloin kokoontui joukko puutarhureita "Puutarhurien kokous" -nimisenä ryhmänä kolme kertaa vuodessa neuvottelemaan taimien ja muiden puutarhatuotteiden hinnoista. Saman vuoden syksyllä he päättivät perustaa oman seuran, jonka nimeksi tuli Kyminlaakson puutarhaviljelijäin seura, jonka kotipaikka oli Valkealan pitäjä, Kouvolan kylä. Seura on siis jo melkein 96 vuotta vanha.
Seuran "mustaan kirjaan", pöytäkirjoihin, tallennettu aika alkaa vasta päivästä 11.4.1920. Silloin oli pidetty Kouvolan Alakylässä Kyminlaakson puutarhaviljelijäin seuran kokous puutarhuri Kaarlo Nymanin luona.

Seuramme on toiminut useamman seuranimen alla. Nykyinen seuranimi otettiin käyttöön 1967. Muutaman hiljaisemman toimintavuoden jälkeen seuramme on toiminut nykymuodossaan vuodesta 1994. Seuran historiikki on työn alla.
Matkailutoiminta oli varsin vilkasta vuosina 1998-2007. Tuona aikana, kerran kesässä, kolusimme Viron kaupunkeja, puistoja, puutarhoja, kartanoita, kalmistoja, sekä luontokohteita. Toki olemme tutustuneet kotimaisiin puutarhamessuihin ja muihin puutarhatapahtumiin.

Kouvolan kaupungin alueella järjestettävä "Meidän oma piha" -kilpailu on edennyt jo kolmannelle vuodelle. Toiminta alkoi 24.2.2010, kun kaupungin viherpäällikkö Sakari Värri kutsui neuvonpitoon yhteisen pöydän ääreen kaikki nykyisen Kouvolan kolme puutarhaseuraa. Toiminta oli kaikille uutta ja outoa, henkilöt toisilleen vieraita, mutta äkkiä hankkeeseen päästiin kiinni ja porukasta muodostui kiinteä, yksimielinen toiminta- ja samalla tuomarointiryhmä.
Ensimmäisenä vuotena ryhmällä oli kaksitoista kokoontumista ja kaksi pihakierrospäivää. Vuosi 2011 meni jo rutiinilla. Kokoontumisia oli yksitoista ja runsaammasta pihakilpailun osanotosta johtuen kokopäiväisiä pihakierroksia oli kaksi sekä yksi iltakierros.

Palkitsemiset on järjestetty Kouvolan kaupungintalon kahviossa. Tämänvuotinen pihakilpailutoimikunta kokoontuu jo maaliskuun lopulla suunnitteluun.

Seppo